Skoči do alatne trake

Pi Nod Novosti

Oko 150 000 pionira PI Networka instaliralo je PI Nod (Pi čvor) dok je više od 50 000 Nodova aktivno svakodnevno. Kako tvrde iz PI core tima za oko 10 000 nodova imaju pokazatelje da će biti uvijek uključeni, a od tih 10 000 identifikovano je 3000 koji su ispravno otvorili svoje mrežne portove.

PI nod
Pi nod

Iako čvorovi sa samo Dockerovom instalacijom mogu potvrditi transakcije na Testnetu, Supernodovi trenutno zahtijevaju posebne portove otvorene za mrežno povezivanje i sudjelovat će u algoritmu konsenzusa blockchaina. Nadamo se da ne bismo trebali zahtijevati otvorene portove u budućim verzijama softvera primjenom automatiziranih NAT-transverzalnih tehnika da bismo pokrenuli supernode, ali to je još uvijek potrebno. Pored toga, svjesni smo da su portovi nekih čvorova nepristupačni zbog nekih internet pružatelja usluga na nekim lokacijama, iako su portovi pravilno postavljeni. Pokušavamo riješiti ovaj problem tako da je dostupno više čvorova s ​​ispravnim otvorenim portovima istakli su iz PI core tima.

U nastavku informacije navode:
Jedna nužna, ali nedovoljna metrika koju smatramo pri izboru Supernode je konzistentnost dostupnosti i stabilnosti njihove internetske veze s mrežom. Stoga ćemo se najprije usredotočiti na odabir kandidata za Supernode, tj. One s pravim portovima koji su otvoreni i koji ostaju aktivni dosljedno, mada su i čvorovi i supernodovi vrlo važni u osiguravanju mreže. Ovi kandidati za Supernode biće pozvani da u roku od ove sedmice i narednih sedmica prođu KYC-u u kontinuitetu. KYC za čvorove doći će kasnije. Sljedeći korak u postupku odabira čvora je testiranje pokretanja algoritma konsenzusa na ovim kandidatima Supernode. Tehnički to znači da ćemo zamijeniti Docker spremnik koji se trenutno može aktivirati na čvornom sučelju u svrhu mrežne statistike s Docker spremnikom koji pokreće algoritam konsenzusa. Nakon probnog pokretanja blockchaina, pružit ćemo više izvještaja o performansama ovih sudionika Supernode kandidata i tada ćemo napraviti konačni izbor. Trenutno kandidatura Supernoda ne garantuje konačni izbor kao Supernode na Testnetu, ali znači da kandidat pruža potrebnu stabilnost i pristupačnost koju Supernodesi zahtijevaju i pomoći će nam da testiramo pokretanje blockchaina u razdoblju odabira.

PI Node software

Ako namjeravate biti izabrani kao kandidat za supernode, preporučujemo vam da ažurirate Pi čvor na najnoviju verziju, što nam omogućava snimanje svih prihvatljivih kandidata za Supernode. Konkretno, provjerite svoju verziju pri dnu bočnog izbornika u softveru čvora. Ako imate 0.1.0, ažurirajte verziju čvora klikom na promptni prozor za ažuriranje na sučelju ili preuzimanje nove verzije na node.minepi.com sa vašeg računala. Najnovija verzija je 0.2.0

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

New Report

Close