Skoči do alatne trake

Australci i Novozelanđani sada mogu upotrebljavati bitcoin u automatima

Piše FIMAPLUS

automat

Automati kojima upravlja glavna azijsko-pacifička punionica bezalkoholnih pića i distributer Coca-Cola Amatil sada će prihvaćati plaćanja u kriptovalutama.

Razvoj prati novi dogovor s platformom za digitalnu imovinu Centrapay objavljen u ponedjeljak.

Mreža automata Coca-Cola Amatil koja ima preko 2000 automata u Australiji i Novom Zelandu omogućit će potrošačima da troše svoje kriptovalute tako da pomoću pametnog telefona skeniraju naljepnice s QR kodom, no moraju imati instaliran Sylo Smart Wallet.

Sylo Smart Wallet je decentralizirana aplikacija koja podržava bitcoin (BTC) i sve ERC-20 tokene.

Nakon pandemije bezgotovinsko plaćanje u maloprodaji u porastu

Direktor Centrapaya Jerome Faury ukazao je na veću svijest o potrebi smanjenja fizičkih kontakata u maloprodajnim mjestima zbog pandemije virusa COVID-19.

Dogovor s Coca-Cola Amatilom – jednim od najvećih svjetskih punionica Coca-Cole, koji opslužuje 270 milijuna potrošača – predstavljen je kao prvi korak u olakšavanju globalnog pristupa kriptovalutama.

  • Sada smo pokazali kako to funkcionira u Australiji i Novom Zelandu, no želimo povećati rast poslovanja na globalnoj razini. Uspostavili smo prisutnost u Sjevernoj Americi, a dalje ćemo ciljati američko tržište. – rekao je Faury.

Centrapay se fokusira na rješavanje prepreka pri usvajanju Web 3.0 tehnologija – posebno na digitalna sredstva i usluge digitalnog identiteta – kojoj se pripisuje “složenosti integracije” i “loše korisničko iskustvo”.

Nije prvi put da su se partneri Coca-Cole okrenuli blockchainu

Dok se Centrapay i Coca-Cola Amatil tek usredotočuju na potrošače i trgovce, druge punionice Coca-Cole već su usvojile blockchain tehnologiju u lancu opskrbe.

U studenom 2019. godine, Coke One Sjeverna Amerika – tvrtka koja upravlja operacijama informacijske tehnologije u punionicama ovog giganta najpoznatijeg bezalkoholnog pića – počela je koristiti blockchain rješenje koje je razvila njemačka softverska tvrtka SAP kako bi mogla upravljati lancem opskrbe.

Tvrtka nadgleda višestruke franšize koje proizvode, pune i isporučuju gotovo 160.000 narudžbi Coca-Cola proizvoda dnevno.

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

New Report

Close